Szilárda
-4 °C
3 °C

Elhunyt Szerencsi Éva színművész

MTI
2004.09.06. 19:38
Ötvenkét éves korában, hétfőn elhunyt Szerencsi Éva Déryné-díjas színművész, a Ruttkai Éva Színház tagja. Temetéséről később intézkednek - közölte a család nevében a teátrum vezetője az MTI-vel.

Szerencsi Éva 1952. május 5-én született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1974-ben szerzett oklevelet. Pályája a József Attila Színházban indult, 1979-től egy évadon át a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, majd a következő kilenc évadban ismét a József Attila Színházban lépett a közönség elé.

Láthatták az érdeklődők a Budapesti Kamaraszínház, azt követően, 2001-től a Ruttkai Éva Színház produkcióiban. Szerencsi Éva játszotta többek között Betia szerepét a Csapodár madárka című Ruzante-darabban. Színpadra lépett Violaként Shakespeare Vízkeresztjében, Tóth Flóraként Bródy Sándor, A tanítónő című művében. Megformálta Catherine karakterét Arthur Miller Pillantás a hídról című drámájában, illetve az amerikai szerző másik darabjában, A salemi boszorkányokban Mary Warrent alakította.

Szerencsi Éva számos nagy sikerű filmben is játszott. Ő volt például a Szabó Magda Abigél című regényéből készült tévéfilm-sorozat Ginája. Ugyancsak Szerencsi Éva alakította a Bob herceg filmváltozatában Anni szerepét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!