Janisch Attila és Antal Nimród filmje Dél-Koreában

MTI
2004.10.04. 20:41
A Másnap és a Kontroll is szerepel csütörtöktől az ázsiai filmpiac kapujaként számon tartott Pusani Nemzetközi Filmfesztiválon, Dél-Koreában - közölte a Magyar Filmunió az MTI-vel.

Az európai filmgyártást az idén több mint hatvan film képviseli az október 15-ig tartó fesztiválon, a legnagyobb csoportját alkotva ezzel az eseményen jelen lévő, Ázsián kívül készített filmeknek - olvasható a szervezet által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A filmunió közlése szerint a fesztiválon csak az ázsiai filmeknek lesz versenyszekciója, a Másnap és a Kontroll a kontinensek új alkotásait felvonultató World Cinema szekcióban szerepel.

Janisch Attila alkotása része továbbá annak a válogatásnak, amelyben a European Film Promotion (EFP) 18 európai rendezőt és filmjét mutatja be. Az európai filmek promóciójáért létrehozott EFP, amelynek tagja a Magyar Filmunió is, 1998 óta rendez különböző programokat Dél-Korea legnagyobb filmes eseményén, Pusanban, ahol egyre fokozódik az európai filmek iránti érdeklődés - áll a közleményben.

A Magyar Filmuniót a Magyar Mozgókép Közalapítvány hozta létre 1992-ben azzal a céllal, hogy a magyar filmművészetet népszerűsítse a világban.