Mátyás
-6 °C
1 °C

A Cápamese bombasiker Amerikában

2004.10.05. 12:06
A filmtörténet legnagyobb októberi első hétvégi bevételét produkálta Észak-Amerikában a Cápamese. A DreamWorks legújabb animációs bombasikere csaknem 50 millió dolláros eredményt ért el négy nap alatt, s ezzel a stúdió második legsikeresebb filmje - a csúcstartó természetesen a Shrek 2. "Ez elképesztő siker, nem csupán egy animációs film számára, hanem abszolút mértékben is" - nyilatkozta Jeff Tharp, a DreamWorks egyik ügyvezetője.

A közönség mellett a kritikusok is igen kedvezően fogadták a Cápamesét, kiemelve, hogy a Shrek hagyományai jegyében ez a film is több moziba járó korosztályt tud megszólítani.

A készítők szerint a Cápamese egyszerre romantikus vígjáték, akció-thriller és lenyűgöző vizualitású animációs tündérmese, így mindenki megtalálhatja benne azt, amit a legjobban szeret.

A kritikusok a film másik nagy erényének azt tartják, hogy a leghíresebb sztárok kölcsönzik külsejüket is a szereplőknek: Will Smith, Robert de Niro, Renée Zellweger, Jack Black, Peter Falk, s végül, de nem utolsósorban, a maffiafilmek atyja, Martin Scorsese rendező is.

A Cápamesét a magyar nézők október 28-tól láthatják.