Klaudia
-3 °C
3 °C

Lisa Gerrard, a tűz hangja

2004.10.11. 08:01
A Tűzben edzett férfi kemény és kegyetlen világot mutat be: a Mexikóban mindent átható és megállíthatatlan bűnözést - még Denzel Washington sem a szokásos jófiút játssza benne. Ám Tony Scott rendező szerette volna, ha a filmben mégis ott a jóság, a megváltás reménye. Ezért szerződtette Lisa Gerrardot - adta hírül az IC Press.

Az elmúlt években az ő közreműködése szinte a filmsiker garanciája lett. Az énekesnő-zeneszerző, aki a Dead Can Dance formáció zenészeként lett híres, énekel gael, arámi és latin nyelven, mesekönyvet ír és turnézik, és egyre többet dolgozik filmstúdiókban.

A Baraka volt az első megbízása, azóta énekelt a Gladiátorban, A bennfentesben, A nap könnyeiben, az Arthur királyban és most A tűzben edzett férfiban. Különleges hangszerelései, ötletei, kelta népdalokat idéző hajlításai minden filmben jól felismerhetővé teszik munkáját.

Hogy minden műfajban otthon van, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy A tűzben edzett férfi betétdala után következő filmes megbízása egy magyar produkciótól érkezett. A Sorstalanságban, Koltai Lajos rendezésében Ennio Morricone dalát énekelte fel a Magyar Rádió stúdiójában.