Az első Alien-trófea

2004.10.11. 08:13
Idén két legendás szörny küzd meg a mozikban: két sorozat producerei leleményes ötlettel egyszerre folytatják az Alien-sorozatot (A nyolcadik utas: A Halál) és a Ragadozó (Predátor) -filmeket. Eddig mindig ember ellen küzdöttek a szörnyek, Sigourney Weaver és Arnold Schwarzenegger külön-külön próbálta legyőzni a legyőzhetetlent, most azonban a történet ember-figurái csak rémülten figyelik, ahogy a kétféle lény összecsap.

A rajongók azonban nincsenek meglepve. Az Alien vs Predator - A Halál a Ragadozó ellen című sci-finek sokak szerint már 14 éve el kellett volna készülnie. A Predátor második részében ugyanis a nézők megláthatták az űrből jött szörnyek vadászereklyéit, és köztük ott lógott egy, a másik filmből való Alien koponyája.

Stephen Hopkins rendező csak viccnek szánta a képet, de a rajongók komolyabban vették az ügyet, mint ő: jelentést tulajdonítottak a plusz díszletelemnek és követelni kezdték a döntő összecsapást. Így lett az ártatlan poénból egy nagyköltségvetésű, hátborzongató film - adta hírül az IC Press.

Az Alien vs Predator - A Halál a Ragadozó ellen október 28-tól látható a magyar mozikban.