A filmzene Mozartja lett a Neo

Index
2004.10.12. 13:16
A filmzene Mozartja Fődíjával tüntette ki a dél-franciaországi Aubagne-i Nemzetközi Filmfesztivál a Kontroll című film zenéjét, és a legjobb forgatókönyvért járó díját is elhozta a metro-film - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

A hétvégén véget ért filmfesztivál a film és a zene kapcsolatára összpontosító tematikus filmversenyek egyike. A filmzenéért felelős NEO "a hetedik művészet Mozart-ja" megtisztelő címet kapta a fődíjjal. A legjobb forgatókönyvért a film rendezőjét díjazták, hiszen a sztorit is Antal Nimród jegyzi.

A francia filmversenyen összesen három díjat adnak ki játékfilmeknek, idén ebből kettőt a Kontroll hoz haza. Az ítészek között Pierre Charvet, francia zeneszerző, Francois Chauvaud, díszlettervező, Eric Guirado, César-díjas rendező, Camille Japy, színésznő és Reinhardt Wagner zeneszerző volt. A Kontroll című film alkotói számos hazai és nemzetközi elismerésben részesültek, több ízben ismerték el díjakkal Pados Gyula operatőri teljesítményét, Csányi Sándort a filmben nyújtott alakításáért, valamint az epizódszereplőket is.