Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Sophia Coppola ajánlatot tett Alain Delonnak

MTI
2004.10.13. 13:35
Visszakívánkozik a filmvászonra Alain Delon, a hatvankilencedik évéhez közelítő színész, de Spielbergnél alább nem adja. "Sophia Coppola viszont ajánlatot is tett, és ha jó a szerep, elfogadom" - nyilatkozta Alain Delon a Le Parisien/Aujourd párizsi napilap keddi számában.

Delon XV. Lajos megszemélyesítője lenne a Coppola-filmben. "Nagyon szerettem legutóbbi filmjét, az Elveszett jelentést, és ha az új filmben valódi szerepem lesz, nem csupán egy jelenlét, akkor persze, hogy vállalom"- mondta a korosodó sztár. A Marie-Antoinette-ről szóló történetet jövő márciustól forgatja Coppola Franciaországban.

Delon, aki az idei évadban a párizsi Marigny színházban lép pódiumra, az interjúban bevallotta: úgy érzi színészként túl sok bizonyítanivalója nincsen.

"Filmben csak olyan formátumú emberek tegyenek nekem ajánlatot, amely mindkettőnk tehetségének megfelel" - jelentette ki az őszülő mozibálvány. "Vegyük Spielberget, Polanskit, vagy Luc Bessont, és egy jó forgatókönyvet és Alain Delont: nem lehet melléfogni, a lényeg, hogy mindhárom elem együtt legyen" - mondta a sikerről a színész.