Főszerepben Csáth Géza és a morfium

Index
2004.10.13. 14:35
Morfium címmel Csáth Gézáról forgat rövidfilmet 4,5 millióból András Ferenc rendező a Duna Televízió számára - adta hírül az Atlantic Sajtószolgálat. Főszereplő a Mix című filmben Gryllus Dorka partnereként ismertté vált Kolovratnik Krisztián.

Kolovratnik Krisztián
A 25 percesre tervezett film, aminek forgatókönyvét Dobai Péter írta, Csáthot életének abban a kritikus pillanatában ábrázolja, amikor megtudja, hogy gyógyíthatatlan TBC-ben szenved, és elhatározza, hogy hátralévő éveiben önmagán kísérletezi ki a szenvedélybetegségek kezelését. András Ferenc (Dögkeselyű, A Szent Lőrinc folyó lazacai) régóta szeretett volna filmet készíteni az íróról, aki morfiumfüggőként fiatalon, 32 évesen lett öngyilkos.

A csütörtöktől vasárnapig tartó forgatás helyszíne a Magyar Földtani Intézet, amely a film szerint Moravcsik Klinikaként szerepel majd, ahol Csáth 26 évesen dolgozott. Csáth doktort Kolovratnik Krisztián, a Vígszínház művésze fogja alakítani, az operatőr pedig Kardos Sándor lesz. A kisfilm a Magyar Mozgókép Közalapítvány 4,5 millió forintos támogatásával készül, és tervezett ősbemutatója a februári Magyar Filmszemlén lesz.