Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Yves Mondtand-t pedofíliával vádolják

MTI
2004.10.14. 12:52
A 13 éve elhunyt Yves Montand színész-sanzonénekest pedofíliával vádolja nevelt lánya, Simone Signoret színésznő gyermeke: Catherine Allégret most megjelent életrajzi könyvében, a Fordított világban.

Allégret most megjelent könyvében azt írja le, hogy hogyan közeledett hozzá, az ötéves kislányhoz Montand, és hogy visszatérő szexuális zaklatásai, kísérletei sokkal később csak akkor értek véget, amikor azzal utasította el mostohaapját, hogy közölte vele: nem szereti az öregeket - idézett a könyvből a milánói Corriere della Sera című napilap Catherine-t, aki Simone Signoret, a legendás színésznő és Yves Allégret filmrendező gyermeke.

Ezeket a dolgokat - írja Catherine Allégret - Montand a maximális nyugalommal követte el, részben azért is, mert Signoret egyáltalán nem reagált rájuk, és csak azzal törődött, hogy a színész ne hagyja faképnél. Arra a kérdésre, hogy miért írta meg a könyvet, az asszony a következőket válaszolta: "Nem akartam, hogy fél Párizs azt higgye, szerelmes voltam belé, vagy ami még rosszabb, hogy mostohaapám szeretője voltam." De hozzátette, Montand értett ahhoz, hogyan kell bocsánatot nyerni. A könyv a Fayard kiadásában jelent meg október elején.

Simone Signoret és Yves Montand évtizedeken át a francia művészvilág álompárjának számított, annak ellenére, hogy köztudott volt: Montand nem a hűség mintaképe. Még Marilyn Monroe-val is volt kalandja, de Signoret kivárta, amíg ez lecsendesül. Kevés közös nagy filmjük van, ilyen a Salemi boszorkányok, vagy A vallomás.