Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kirk Douglas út Palm Springsben

MTI
2004.10.18. 16:04
Utcát neveztek el a kaliforniai Palm Springsben Kirk Douglas-ról, a jelenleg nyolcvanhét éves egykori filmsztárról, aki negyven éven át volt a város lakója.

Az idős, világhírű művész egyik fia, Joel, aki évvel ezelőtt költözött a városba, nem sokkal letelepedése után lobbizni kezdett Palm Springs-i Nemzetközi Filmművészeti Társaság, illetve a városban megrendezendő filmfesztiválok szervezőinél annak érdekében, hogy apja nevét utca örökíthesse meg.

Joel Douglas sikeres közreműködése eredményeképpen a vasárnap esti ceremónián a Palm Spring-i repülőtér felé vezető, hat háztömbnyi utcaszakaszt keresztelték el a művészről. Az ünnepségen jelen volt Kirk Douglas-en és feleségén kívül három fia, köztük az Oscar-díjas színész, producer, Michael Douglas is.

"Mostantól fogva mindenki, aki Palm Springs-be érkezik, vagy távozik onnan végigmegy majd a Kirk Douglas úton" - jelentette ki Earl Greenburg, a Palm Springs-i filmfesztivál igazgatója.

"A művésznek a fesztivál szervező bizottsága odaítélte az idei életműdíjat is, amelyet január 8-án nyújtanak át Kirk Douglas-nek" - tette hozzá.