Gyurcsány, Mádl, Hiller a Nagy Imre-film díszbemutatóján

Index
2004.10.20. 12:19
Mészáros Márta A temetetlen halott című filmjének a Corvin Budapest Filmpalotában, kedd este rendezett díszbemutatójára több párt vezetője, színészek, írók rendezők és a lengyel közszolgálati televízió elnöke is eljött - tájékoztatta az Indexet Tóth Krisztina, a Budapest Film munkatársa.

A mártír miniszterelnök életének utolsó szakaszát (a száműzetést, az elítélést és a kivégzést) bemutató film díszelőadásra Budapestre érkeztek a nemzetközi koprodukcióban résztvevő szlovák és lengyel színészek (élükön a főszerepet alakító Jan Nowickival), producerek, alkotók, továbbá a film egyik finanszírozójának, a lengyel közszolgálati televíziónak az elnöke. A bemutatón a magyar kulturális és közélet számos ismert személyisége jelent meg, többek között Mádl Ferenc köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, több parlamenti párt vezetője: Dávid Ibolya, az MDF, Kuncze Gábor, az SZDSZ, valamint Hiller István, az MSZP elnöke.

A nézők között volt a kormány számos tagja: Kiss Péter, Draskovics Tibor, Lamperth Mónika, valamint Juhász Ferenc miniszterek, az MSZP elnökségének tagjai: Szekeres Imre, Újhelyi István és Mandúr László. Jelen volt továbbá Lomniczi Zoltán, Glatz Ferenc, Göncz Árpád, Mécs Imre és Rajk László. A filmszakmát többek között Jancsó Miklós, Koltai Lajos, Kovács András, Bacsó Péter és Grünwalsky Ferenc, az írókat Jókai Anna, Görgey Gábor és Szakonyi Károly képviselte.