Charles Dickens titkos szerelméről készít filmet a BBC

2010.05.20. 13:35
Charles Dickens másfél évtizedig tartó titkos szerelmi viszonyáról készít játékfilmet a BBC, a forgatás már idáén megkezdődik.

A brit Telegraph értesülései szerint a szereposztás még nem készült el. A forgatókönyvet Claire Tomalin An Invisible Woman című életrajza nyomán Abi Morgan írja.

"Dickens regényeinek középpontjában a család iránti szeretet állt, miközben tízgyermekes apaként, és férjként 15 évig folytatott szerelmi viszonyt. Történeteiben úgy mutatta be a világot, ahogy látta, miközben hazugságban élt" - vázolta a paradoxont Stewart Mackinnon producer.

Charles Dickens 45 esztendős korában találkozott az akkor 18 éves Nelly Ternannal. A színésznőt ezután 15 éven át fűzte titkos viszony a nős regényíróhoz. A BBC filmjéből kiderül majd, hogy a párnak egy fia is született, ám még csecsemőkorában elhunyt, ami nagyon megviselte az édesanyát.

Dickens felesége, Catherine egyébként rájött, hogy férje kettős életet él. Ugyanis egy karkötőt, amelyet az író a szeretőjének rendelt, véletlenül a házaspár címére szállítottak ki. A megcsalt asszony különvált férjétől, de haláláig kitartott mellette.

Mint Stewart Mackinnon kifejtette, a tragédia abból fakadt, hogy Nelly és Dickens is érezte, választaniuk kell: súlyos dilemmát jelentett, hogy feladja-e a neves író jó hírét a szerelméért.

A producer szerint a filmből kibontakozó Dickens-kép után kicsit másképp olvassuk majd műveit. "Emberi lényként mutatja be, minden gyarlóságával együtt" - hangsúlyozta.