Többezren láthatják a Hukklét Krakkóban

2004.11.18. 10:22
A 35. Magyar Játékfilmszemle díjnyertes dokumentumfilmjei kerülnek bemutatásra a XI. ETIUDA Nemzetközi Filmfesztivál keretében Krakkóban. A november 19-25 között megrendezésre kerülő fesztivál nemzetközi zsűrijének egyik tagja Pálfi György filmrendező lesz, akinek Hukkle című filmjét is műsorra tűzik - tájékoztatta az Indexet a Krakkói Magyar Centrum munkatársa.

A Krakkóban tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő ETIUDA Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál a májusi Nemzetközi Dokumentum- és Rövidfilmfesztivál mellett Lengyelország második legnagyobb és legnépszerűbb rövidfilmes rendezvénye. A fesztiválon, amelyet az egész világ művészeti és filmművészeti hallgatóinak és munkáinak szentelnek, minden évben több ezer érdeklődő vesz részt.

A Krakkói Magyar Centrum közreműködésével, a Magyar Filmunió valamint a NKÖM támogatásával megvalósuló idei magyar programban a Hukkle mellett levetítik Papp Gábor Zsigmond A birodalom iskolája, Hegedűs Péter Örökség, Sós Ágnes Teri nagyi és Oláh Lehel Gubera című filmjét. A fesztiválzáró koncerten fellép Ferenczi György és a Herfli Davidson együttes.