Megszülettek az Arany Glóbusz jelölések

Index
2004.12.13. 20:10
A ma közzétett Arany Glóbusz jelöltlistán Annette Bening is szerepel: a vígjátékok női főszereplői között ő az egyik jelölt Szabó István, Csodálatos Júlia című filmjében nyújtott alakításáért - adta hírül az ICPress.

A Hollywoodba akkreditált újságírók szövetsége a HFPA minden évben közzé teszi, tagjai kit tartanak az év legjobb filmeseinek, színészeinek, mely filmeket találták a legjobbnak. Az Arany Glóbusz-díj azért is fontos, mert aki ezt a díjat megkapja, az nagy eséllyel reménykedhet abban, hogy az Oscar-díj jelöltjei közé is bekerül a neve. Az Arany Glóbuszt díjátadóra 2005. január 16-án, a 62. átadási ceremónián kerül sor.

A filmek között Mike Nichols filmje, a Közelebb (hazai bemutató: 2005. február 17.) a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb férfi mellékszereplő (Clive Owen), a legjobb női mellékszereplő (Natalie Portman) és a legjobb forgatókönyv (Patrick Marber) kategóriában is a jelöltek közé került.

A legtöbb jelölést a Smith története rendezőjének új filmje a Kerülőutak (Sideways) kapta: a legjobb film, a legjobb főszereplő (Paul Giamatti), a legjobb rendező (Alexander Payne), a legjobb női és férfi mellékszereplő (Virginia Madsen és Thomas Haden Church), a legjobb forgatókönyv (Payne) és a legjobb kísérőzene (Rolfe Kent) kategóriájában is szerepel. A Kerülőutak egyébként az év végi díjszezon egyik nagy favoritja. Producerei nemrég vehették át a Los Angeles-i filmkritikusok díját és az Independent Spirit Awardot is.