Cenzorok a kommandós Káma-Szútra ellen

2004.12.14. 16:02
Újabb tabudöntögető filmmel rukkoltak elő a South Park hírhedt alkotói. Trey Parker és Matt Stone ezúttal bábfilmet készítettek Amerika kommandó: Világrendőrség címmel. Amerika kommandó: Világrendőrség

A film sok ellenséget szerzett magának, hiszen egyaránt bírálja az USA világhatalmi szerepét és a világ USA-ellenes erőit. Parker és Stone ezúttal túllépték önmaguk árnyékát, ugyanis olyan merész jeleneteket rendeztek a marionettfigurákkal, hogy az Amerikai Mozgóképszövetség a legszigorúbb korhatáros besorolást akarta adni a filmnek. Az alkotók nem tehettek mást, ki kellett vágniuk a cenzorok szerint legdurvább, szerintük viszont legszebb jeleneteket.

"Őszintén sajnáljuk, hogy a nézők lemaradtak a legjobb részekről" - szomorkodik Parker. "Az egyik kedvencem például az, amikor a kommandósok egy bevetés után a szerelem oltárán áldoznak, és nem hagyatkoznak kizárólag a misszionárius-póz kultiválására. Sőt, annyi meredek figurát kipróbálnak, hogy utólag csak marionett-Káma Szútrának neveztük el ezt a jelenetet, amely szerintem még a legtapasztaltabb lepedőakrobatákat is elgondolkodtatta volna."

"Annyi szerelem van ebben a filmben, amennyit a tisztelt bizottság tagjai már képtelenek voltak elviselni" - vonta le szarkasztikusan a végkövetkeztetést Stone, a másik alkotótárs.

Az Amerika kommandó: Világrendőrség 2005. január 27-től látható a magyar mozikban.