Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Videójátékot csinálnak Marlon Brandóból

MTI
2004.12.17. 14:01
Videójátékot csinálnak Marlon Brandóból, a júliusban elhunyt világhírű amerikai színészből: halhatatlan alakításában "születik újjá", Keresztapaként.

Brando a Keresztapában

Mint a Hollywood Reporter című amerikai magazin beszámolt róla, A Keresztapa című videójátékot, amelyet a Mario Puzo regénye nyomán készült többszörös Oscar-díjas Francis Ford Coppola-filmre alapoztak, 2005 végén hozza forgalomba az Electronic Arts cég. Az EA még Brando halála előtt megvásárolta a színész imázsának felhasználási jogát és a játékot a Paramount filmóriással karöltve fejleszti ki.

A Keresztapában a játékosok belebújhatnak a Corleone család híressé vált tagjainak bőrébe, részt vehetnek a sokszor véres gyilkosságokba torkolló intrikákban. Ugyanakkor a konkurencia sem nyugszik: a Vivendi Universal Games ugyancsak jövő karácsonyra akarja kihozni a Brian De Palma nem kevésbé kemény A sebhelyesarcú című gengszterfilm videó-játék változatát. Ezáltal Al Pacino kétszeresen is "multimédiás" színész lesz, hiszen nemcsak a "sebhelyesarcú" volt ő, hanem Michael Corleone, Don Vito, azaz Brando fia is A Keresztapában.