Készülnek a sztárok a Golden Globe-partikra

2005.01.07. 18:30
A Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének (HFPA) tagjai már megkapták postán a Golden Globe hivatalos szavazólapjait. A több mint nyolcvan HFPA-tagnak január 12-ig kell leadniuk szavazataikat az Ernst and Youngnak, akik az összeszámlálást végzik. A szavazás eredményeképpen derül majd ki, ki lesz az egyes kategóriákban az öt jelölt közül az az egy, aki hazaviheti a rangos díjat jelképező aranyszínű glóbuszt.

NBC Universal
Az NBC Universal-parti meghívója

A díjátadóra, a hatvankettedik Golden Globe-gálára január 16-án kerül sor. A gálát követően a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben most is, mint minden évben, az összes termekben lesznek stúdió-partik; már a meghívókat is megkapták a vendégek - tájékoztatta az Indexet Návai Anikó, a HFPA egyetlen magyar tagja.

Rengeteg sztárt várnak Hollywood egyik legnagyobb filmes eseményére: többek között ott lesz Nicole Kidman, Johnny Depp, Jamie Foxx, Mick Jagger, Andrew Lloyd Webber, Clint Eastwood, Meryl Streep, Charlize Theron, Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese, Natalie Portman, Clive Owen, Scarlett Johansson, Hilary Swank, Uma Thurman, Quentin Tarantino, Liam Neeson, Renee Zellweger, Jim Carrey, Kevin Spacey, Ashley Judd, Jennifer Garner, Geoffrey Rush, Kate Winslet, Cate Blanchett, Annette Bening és Warren Beatty, Imelda Staunton, Glenn Close, és a Szex és New York négy főszereplője, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis és Cynthia Nixon.

Az est díszvendége Robin Williams lesz, az idei Cecil B. DeMille-díj várományosa, aki eddig ötször nyert Golden Globe-ot különböző alakításaiért. A Cecil B. DeMille-díj az Aranyglóbusz életműdíja, a legnagyobb elismerés, amit színész a hollywoodi külföldi tudósítók szervezetétől kaphat.