Bernadett
0 °C
4 °C

Akiről az Oscaron elfeledkeztek: Paul Giamatti

2005.01.28. 10:26
Kedden lezárult az Oscar-díj kiosztás előtti egyik legizgalmasabb szakasz, a verseny a célegyenesbe fordult: kihirdették az Amerikai Filmakadémia jelöltjeinek listáját; a kommentátorok, elemzők és rajongók az eredményeket és az esélyeket latolgatják. Ám különös módon a szaksajtóban talán legtöbbet felbukkanó név egy olyan színészé, akit nem jelöltek a díjra: Paul Giamatti-é.

Paul Giamatti

A 37 éves színész a Kerülőutak főszereplőjeként számtalan díjat vehetett át az elmúlt hónapokban, a filmet pedig öt kategóriában jelölték Oscarra. Giamatti - mindenki meglepetésére - kimaradt. A keserédes-boros komédia főszereplője azonban szerencsére nem túl csalódott, idei legnagyobb kudarcának csapata, a Red Sox vereségét, legnagyobb örömének pedig a fiának berendezett új gyerekszobát tartja: az újságírók előtt legalábbis megőrizte a humorérzékét - jelentette az IC Press. Amikor, például azt kérdezték tőle, melyik volt az idén számára a legszürreálisabb pillanat, így felelt: "nálam nagyjából minden pillanat ilyen. De a leghülyébb az volt, amikor Paris Hiltonnal találkoztam". Megismerte? - kérdezte az újságíró. "Engem? Dehogy. Úgy nézett rám, mintha valami piszokba lépett volna." "Elveszítette-e mostanában a jó kedélyét? - kérdezték. "Tényleg ilyen szelíd vagyok - jött a válasz. "Csak akkor kiabálok, ha fizetnek érte, és forog a kamera. Ott kiadok magamból minden dühöt."

Filmbeli partnere, Thomas Haden Church, akit a Kerülőutak-ért a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelöltek, ehhez csak ennyit tett hozzá: "Azt reméltem, hogy mindhármunkat jelölnek. Mindegy, biztos vagyok benne, hgy Paul nélkül sem Virginia Madsen, sem én nem kerültünk volna fel a listára."

A Kerülőutak hazai bemutatója február 3-án lesz.