Nem díjaztak női főszereplőt a kritikusok

Index
2005.02.01. 15:11
A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Film- és Tévékritikus Szakosztálya a tavaly bemutatott magyar filmek legjobb teljesítményeiért 31-én osztotta ki a díjait a MÚOSZ székházában. A Dealert, a Szezont és a Tamarát találták legjobb filmeknek a kritikusok, A legjobb női főszereplő-díj viszont talonban maradt.

A szakosztály tagjainak szavazatai alapján B. Nagy László díját Fliegauf Benedek vette át a Dealer című filmért. Különdíjat kapott Hajdu Szabolcs a Tamara című filmért, a legjobb rendezés díja a Szezon című filmért Török Ferencet illette. Szaladják István lett a legjobb operatőr a Tamaráért, Gáspár Tibor a legjobb férfi főszereplő a Másnap című filmért, a legjobb férfi epizódszereplő Cserhalmi György A temetetlen halottért, a legjobb női epizódszereplő Balogh Edina a Dealerért. A legjobb dokumentumfilm díját Kocsis Tibor kapta az Új Elodrádóért, a legjobb kisjátékfilm díját Csáki László a Fluxus című műért. A legjobb fiatal dokumentumfilmes Papp Bojána lett a Tévé és én című alkotással, a legjobb látványtervezésért Eszian Mónika vette át a díjat a Tamarában végzett munkáért, Zsager Balázs kapta a legjobb filmzenéért járó elismerést a Szezon című filmért.

A tegnapi ünnepségen több évtizedes kiemelkedő televíziós munkájáért Ráday Mihály vette át a kritikusok díját, az Életműdíjat Makk Károlynak ítélték oda a kritikusok. A díjat a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya 1962-ben alapította.