A Getno és a Dealer a filmplakát-kiállítás győztesei

Index
2005.02.08. 18:11
A 36. Magyar Filmszemle ideje alatt szervezett Második Magyar Filmplakát Kiállítás és Verseny szakmai díját a Salamon András rendezte Getno című film, míg a közönségdíjat Fliegauf Benedek alkotása, a Dealer plakátja kapta. A Getno plakátját Jeli András, míg a Dealerét Gulyás Péter tervezte.

A szakmai zsűri a nyertes Getnón túl két plakátot említett még: Dr. Bakos Katalin, Pohárnok Mihály, Such György és Molnár Gyula az Argo és a Somlói galuska című filmek plakátjait emelte ki a mezőnyből. A közönségszavazatok száma több százzal meghaladta a tavalyit, idén közel 1800 voks érkezett a plakátokra. A Dealer című filmre leadott szavazatok után a legtöbbet a A temetetlen halott, illetve a Magyar vándor című filmek plakátjai kapták.

A Café csoport szervezésében idén a Millenáris Teátrum Hajójában rendezték meg a Második Magyar Filmplakát Kiállítást és Versenyt. A 36. Magyar Filmszemle ideje alatt látható bemutatón a 2004-ben bemutatott mozifilmek magyar tervezésű plakátjait lehetett megtekinteni.