Dakota, a gyerekszupersztár

2005.02.19. 00:39

Dakota Fanning

Már kis szupersztárként, új Jodie Fosterként emlegetik a tízéves Dakota Fanninget, a tehetséges kislány ugyanis egyre jelentősebb filmekben kap komoly szerepet - adta hírül a UIP-Duna. Ő az egyik főszereplője az év várva várt megafilmjének, a Világok harcának is, amelyben Tom Cruise lányát alakítja. A szuperprodukciót Steven Spielberg rendezte, aki H. G. Wells klasszikus űrinváziós sci-fijét álmodta újra.

Dakota, aki hatévesen kezdte filmes pályafutását reklámklipek és tévésorozatok szereplőjeként, korához képest szokatlan komolysággal fogadja, hogy Jodie Fosterhez hasonlítják, aki szintén kislányként kóstolt bele a színészetbe. A hízelgő bókokkal kapcsolatban - miszerint nemcsak hasonlít Fosterre, de a tehetsége is őt idézi - csak annyit szokott felelni, hogy egyszer majd szeretne együtt dolgozni a híres színésznővel.

Egyébként már sokan féltik is Dakotát, mert korához képest túlságosan érett, és egy felnőtt céltudatosságával építi karrierjét. Ráadásul lelkileg igen megterhelő szerepeket is kap horrorfilmekben és drámákban, ami gyors kiégéshez vezethet, ám ő erre azt mondja, hogy Christina Ricci vagy Winona Ryder is nehéz szerepekkel kezdték, mégsem rokkantak bele.

Dakota Fanninget a magyar nézők legközelebb a Bújocska című thrillerben láthatják Robert De Niro oldalán, Spielberg filmjét, a Világok harcát pedig 2005. júniusában mutatják be.