Christopher Lambert titokban Budapestre érkezett

Index
2005.02.18. 12:57
Budapestre jött Christopher Lambert. A 47 éves színész a Day of Wrath (A harag napja) című filmet forgatja Magyarországon. Két évvel ezelőtt még Tim Roth érkezett Budapestre ugyanebből az okból, de a Day of Wrath munkálatai akkor félbemaradtak.

Lambertet a Le Meridien szálló előtt kapta lencsevégre a Blikk fotósa. A világhírű színész az újság információi szerint legújabb filmjének, a Day of Wrath munkálatai miatt titokban érkezett a magyar fővárosba.

A Day of Warth az IMDb adatbázisa szerint magyar érdekeltségű is, sok magyar névvel a stáblistán. Az Index információ szerint a film egy detektívtörténet akciójelenetekkel dúsítva, a középkori inkvizíció korában. A filmben Lambert egy seriffet alakít, aki gyilkossági ügyekben nyomoz, de olyan helyzetbe kerül, hogy választania kell a lelkiismerete és szerettei élete között.

2003 februárjában Tim Roth érkezett Magyarországra, hogy főszereplésével elkezdjék ugyanennek a filmnek a forgatását, ami azonban akkor félbemaradt.

Christopher Lambert
Diplomata édesapja miatt több európai országban is élt, egy párizsi iskolában ismerkedett meg 12 évesen a szakma alapjaival. Mivel nem tudott jól angolul, ezért sokáig elkerülték a nagy szerepek. 1984-ben fedezték fel az Oscar-díjas Hugh Hudson Tarzan-változatában. A forgatások alatt tanult meg igazán angolul. Az igazi áttörést az 1986-ban bemutatott Hegylakó hozta meg számára, pontosabban Connor MacLeod, a skót lovag szerepe. A sikermozin és három folytatásán kívül olyan kasszasikerekben játszott még, mint a Préda, a Gyilkosság lólépésben, vagy a Mortal Kombat.