Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Hajdú B. István és a Robotok

2005.02.18. 18:57
A két popsztárt, Bebét és Judyt követően ma a profi sportközvetítő Hajdú B. István is beszállt a február 24-én mozikba kerülő Robotok című animációs film magyarhangjai közé - jelentette az IC Press.

Hajdú B. István

"In medias res, csapj a közepébe!" - instruálta Csörögi István szinkronrendező az eddig még csak háttér tévémeccs zajokat "szinkronizáló" riportert. "Ha egy amerikai sikerfilmben például Robert De Niro meccset néz a tévében, akkor a kommentátor tuti, hogy én vagyok" - mondta Hajdú B. István. De úgy tűnik, hogy változott a szokásos szerep, ugyanis Hajdú B. egy kis robotnak kölcsönzi a hangját, aki egy jelenet erejéig bekap egy kazettát és vízilabda mérkőzést kezd közvetíteni. A felvétel elsőre tökéletesre sikeredett, az extatikus gólrivalgásnál még meg is bicsaklott Hajdú hangja, életszerűbb nem is lehetett volna. "A lényeg, hogy az ember tisztában legyen a saját hangjával," - mondta Hajdú, "hogy pontosan tudja, egy bizonyos hangtartomány fölött a hang elfullad."

A rutinos riporternek nem esett nehezére "önmagát" alakítania. Ám a Csövi és Kurbli szerepében debütáló Judy és Bebe számára a feladat keményebb diónak tűnik: "Könnyebbnek gondoltam, de már az első mondatok után tudatosult milyen nehéz szakma ez!" - nyilatkozott az IC Pressnek Bebe.