Piroska
-2 °C
5 °C

Magyar filmek Splitben, Kairóban és Észak-Kaliforniában

2005.03.03. 16:53
Bacsó Péter, Fábri Zoltán és Elek Judit klasszikus műveit tűzi műsorára a Split-i Kinotéka - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió. A március 2-án kezdődő magyar filmeknek szentelt program öt játékfilmet mutat be, látható lesz A tanú, a Nyár a hegyen, a Hannibál tanár úr, a Húsz óra, valamint a Sziget a szárazföldön.

Észak-Kaliforniában március 2-án kezdődik a Cinequest filmfesztivál, itt találkozhat elsőízben az amerikai közönség Böszörményi Zsuzsa Mélyen őrzött tikok című filmjével. A film főszereplője, Bagaméri Eszter Karióban elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat decemberben. Az egyiptomi fővárosban március 4-én veszi kezdetét a gyerekfilmek nemzetközi mustrája. A 15. születésnapját ünneplő fesztivál versenyprogramjába idén Macskássy Kati két rendezése nyert meghívást, a Sosemvolt-cigányország című animációs film és a Barát-patak című alkotás.

Az angliai Bradfordban Török Ferenc Szezon című alkotását ismerheti meg a fesztiváljáró közönség. A 11. Bradfordi Filmfesztiválnak a Nemzeti Fotó, Film és TV Múzeum ad otthont március 4-19 között.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft