Tinilányok a horror hatalmában

2005.03.03. 17:43
A UIP-Duna híre szerint a hollywoodi stúdiók és az amerikai mozisok legnagyobb örömére egy ideje új, markáns nézőcsoport különíthető el: ők azok a tini lányok, akik imádják a horrort, és elvárják, hogy minél többször rájuk ijesszenek a moziban. A Sikoly-filmek és a Tudom, mit tettél...-sorozat után most a japán horror remake-jei aratnak köreikben: a japán Ringu nyomán készített A kör fenomenális sikere után itt a folytatás, amelyet a felmérések szerint hatalmas várakozás előz meg.

Ez az oka, hogy a gyártó DreamWorks stúdió igen szokatlan lépésre szánta el magát: A kör 2 nem a horrorok számára "lefoglalt" időpontban, Halloweenkor kerül a mozikba Amerikában, hanem most, márciusban. A siker ugyanis garantált, tehát nincs szükség a szellemünnep szolgáltatta promócióra.

"A kör 2 végre kiszabadult Halloween fogságából!" - büszkélkedik Walter F. Parkes, a film egyik producere. "És mivel nem a vérontás szolgáltatja a feszültséget, hanem a film sokkal kifinomultabban ijesztget, PG-13 (szülői kísérettel látogatható - a szerk.) besorolást kapott, tehát a kamaszok is meg tudják nézni, akik igazán fogékonyak erre a műfajra." A kör 2-ben az előző részben megismert újságírónő (Naomi Watts) ismét szembesülni kénytelen a rejtélyes videokazettával és az azzal kapcsolatos halálesetekkel, ezért elindul, hogy megfejtse a gonosz szellem, Samara titkát. A film hazai bemutatója március 31-én lesz.