Emőke
-4 °C
9 °C

Kozák András-filmek a Vidám Színpadon

Index
2005.03.09. 11:10
Kozák Andrásra, a másfél hete hatvankét évesen elhunyt Kossuth-díjas művészre filmjeivel és egy fotókiállítással emlékeznek március 21-én, hétfőn a Vidám Színpadon. A Vidám Színpad társulatához Kozák András egy esztendeje csatlakozott, és két Shakespeare-műben, az Ahogy tetszikben és a Tévedések vígjátékában lépett fel.

Hétfőn délelőtt tíztől este nyolcig tart a színházban a megemlékezés - tájékoztatta az Indexet Kiss Péter, a színház sajtóreferense. Az előcsarnokban fotókiállítás nyílik, ahol Kozák András legemlékezetesebb filmes szerepeit felidéző fotók lesznek kiállítva, a színházteremben pedig hat főszereplésével készült film kerül bemutatásra. Gaál István-filmje, a Sodrásban, Kósa Ferenctől a Tízezer nap és Zolnay Páltól az Arc. Emellett három Jancsó Miklós rendezésében készült filmet is bemutatnak: a Szegénylegényeket, az 1964-es Így jöttemet, és a Csillagosok, katonákat. Belépőjegy nincs. A nézők bármikor csatlakozhatnak a vetítéshez.

A hétfő esti műsor sem marad el: a színház felső szintjén a Jászai-, és Kisfaludy-díjas Gáti Oszkár önálló estje, a Ha megérinthetnélek kerül bemutatásra.