Vin Diesel, az óvóbácsi

2005.03.16. 14:18

A Gorilla bácsi plakátja
A Gorilla bácsi plakátja

A Pitch Black és az xXx sztárja az elmúlt héten bebizonyította, hogy vígjátékban legalább olyan sikeres tud lenni, mint akciósztárként. A Gorilla bácsi című filmben természetesen szokásos szerepét alakítja: Diesel az amerikai elit tengerészgyalogos-kommandó, a SEAL kiégett katonája - csakhogy a szokásostól egészen eltérő helyzetben: mivel öt gyerek életére kell vigyáznia, a marcona hadfi kénytelen az élet egészen új oldalaival megismerkedni a pelenkázástól a kamaszlányok lelkének ápolásáig. A film a tengerentúlon hatalmas siker; Amerikában a premier hetén 30 millió dollár bevételt hozott.

Ám Diesel nem akar örökre a vígjátékoknál maradni: az IC Press szerint most újra régi nagy álma, a Hannibal megvalósítása foglalkoztatja. Hannibal pun hadvezér az időszámításunk előtti III. században elefántháton kelt át az Alpokon, és katonáival egészen Róma kapujáig jutott. Diesel, aki rendezné is a filmet több év óta igyekszik tető alá hozni a produkciót. A stúdiók első számításai szerint a film körülbelül 220 millió dollárba került volna, és így elkészíthetetlennek ítélték.

De a színész nem hagyja magát könnyen kétvállra fektetni. Új forgatókönyvet írt, új tervekkel állt elő, és így a szuperprodukció már csupán a negyedébe kerül majd. Ha minden feltétel teljesül, jövőre kezdődik a forgatás. A történelmi játék véresen komoly lesz, de addig marad a vígjáték a gyerekszobában...

Gorilla bácsi hazai bemutatója április 28-án lesz.