Grazban vetítették a Dallast

Index
2005.03.21. 13:47
A hétvégén véget ért Graz-i Diagonale-t Pejo Robert Adrian Dallas Pashamende című filmje zárta. A osztrák filmszemle Janisch Attila Másnap-ját is műsorára tűzte - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

A 36. Magyar Filmszemle nyitófilmjeként bemutatott Dallas Pashamende című magyar-osztrák-német koprodukciót választotta záródarabjának a hétvégén véget ért osztrák filmszemle, a Diagonale. Márciusban évről-évre az osztrák filmfőváros szerepét ölti magára Graz a Diagonale megrendezésének köszönhetően. Március 14-20 között két magyar alkotást is láthatott az osztrák mustra közönsége, Janisch Attila Másnap és Pejo Robert Dallas Pashamende című filmjét tűzték műsorra. A bécsi Collegium Hungaricum a fesztiválra látogató magyar filmalkotók - Gryllus Dorka, a film női főszereplője, Pejo Robert rendező, és Kántor László producer - valamint az osztrák-magyar filmes kapcsolatok tiszteletére adott fogadást a Graz-i fesztiválközpontban.

A Dallas Pashamendével a külföldi közönség a Berlinálén találkozhatott először, ahol a művészmozik nemzetközi szövetsége (CICAE) elismerő oklevelével tüntette ki. Február elején Budapesten Gryllus Dorka a filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznő díját. Az Új Budapest Filmstúdióban készült filmet a hazai mozik közönsége március 24-től láthatja.