A Kontroll nyitja a bécsi filmfesztivált

Index
2005.03.30. 11:00
Antal Nimród Kontroll című filmjével nyit a Filmek a szomszédból bécsi filmfesztivál március 31-én. Az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar sikerfilmjét először mutatják be Ausztriában - írta a Compress.

A 2004-es Cannes-i filmfesztiválon Prix de Jeunesse díjjal kitüntetett Kontrollról a bécsi programajánlóban annyit írnak, hogy "pergő szellemvasutazás egy metróvonal szürreális, föld alatti neon-labirintusában". Antal Nimród filmje mellett Tímár Péter Csinibaba, Czabán György Feri és az édes élet, Sepsits Árpád Torzók valamint András Ferenc Veri az ördög a feleségét című filmje is képviseli Magyarországot.

Az Együtt bővíteni elnevezésű EU-projekt keretében megrendezett filmfesztivál célja, hogy megismertesse a bécsi közönséget az új tagországok filmtermésével. A március 31-től április 7-ig tartó vetítéssorozat keretében összesen tizenöt magyar, cseh, szlovák és szlovén filmet mutatnak be, amelyek 1945-től az EU-csatlakozásig tartó időszakot ölelik fel és egyéni sorsokon keresztül követik nyomon a társadalmi változásokat.