Budapesten a nemzetközi forgatókönyv szeminárium

2005.04.04. 16:05
A SOURCES 2 ezévi első szemináriumát a Magyar Filmunió közreműködésével, Budapesten rendezi április 1. és 9. között. A kurzus során három magyar játékfilm forgatókönyvét tökéletesítik. A képzés hagyományos Sources of Inspiration előadásának meghívott előadója Szabó István.

Szabó István, a Csodálatos Júlia című film vetítését követően filmkészítési tapasztalatairól, különös tekintettel a színészekkel való együttműködésről tart előadást. A kurzus folyamán a résztvevők megtekinthetik a SOURCES 2 workshop keretében fejlesztett Andreas Gruber forgatókönyvéből készült Welcome Home (2004) című filmet, a Deák Krisztina által rendezett A miskolci boniésklájdot melynek forgatókönyvét Esztergályos Krisztina szintén a SOURCES 2 kurzus keretein belül dolgozta ki.

A SOURCES 2 forgatókönyvírói képzés 1992 óta működik az Európai Unió MEDIA Programjának támogatásával. 1996-ig Hollandiában, azóta pedig Németországban, Berlinben van a központja. Évente három egyhetes kurzust szerveznek Európa különböző országaiban. A képzés célcsoportját európai filmes szakemberek, forgatókönyvírók és forgatókönyvírókból, társ-forgatókönyvírókból, producerekből és rendezőkből álló csapatok alkotják, akik saját, mozi / TV játékfilm, kreatív dokumentumfilm vagy gyermek és ifjúsági film projektekkel jelentkezhetnek.