Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Galaxis útikalauz mozielőzeteseknek

2005.04.21. 11:21

Galaxis útikalauz stopposoknak

Az már természetes, hogy a mozielőzetesek hamar utat találnak az internetre - a mozitörténetben azonban most először fordul elő, hogy egy kizárólag a netre tervezett, elektronikus mozielőzetes olyan nagy sikert arat, hogy a stúdió végül úgy dönt: felnagyítja és filmszalagra másolja.

A Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) persze már a bemutatója előtt hatalmas rajongótáborral rendelkezik, hiszen Douglas Adams könyve szinte minden nyelven legendássá vált. Az IC Press híre szerint az interneten közzétett speciális mozielőzetest annyian töltötték le, hogy a Buena Vista International vezetői úgy döntöttek, ki kell használni a népszerűséget - és a digitális változatot áttették celluloidra.

A Galaxis útikalauz filmváltozata egyébként is felborzolta az internetes kedélyeket: az angol vígjáték jelenleg is több mint 7000 fórumban van jelen és több mint 2200 blogon szerepel. A galaktikus útikönyv számára kutatást végző stoppos ufó és földi barátjának kalandjai a világ legfurább űrlényei között a Disney-filmeket is forgalmazó stúdió idei legnagyobb sikere lehet.

A Galaxis útikalauz stopposoknak június 16-ától megy a magyar mozikban.