Producerek az MMK törvénytelenségei ellen

Index
2005.04.28. 15:07
A Magyar Producerek Szövetsége április 27-én megtartott közgyűlésén állást foglalt a Magyar Mozgókép Közalapítvány Működési rendellenességeivel és az Alapítvány tevékenységében tapasztalt törvénytelenségekkel összefüggő kérdésekben - derült ki az MPSZ közleményéből.

A Szövetség megállapította, hogy az MMK működése tartósan és számos vonatkozásban ellentétes a Filmtörvénnyel és az Alapítvány reformja elmaradt. Az MPSZ külön felhívja a figyelmet az MMK legutóbbi játékfilmes pályázatának elbírálása során tapasztalt visszásságokra és felkéri az MMK Ellenőrző bizottságát, tegye meg a további szükséges lépéseket a törvényesség betartása érdekében.

Az MPSZ tagjai megbízták a Szövetség elnökségét, készítsen részletes jelentést és javaslatot a kormány és a parlament számára arról, milyen lehetőségek vannak a jelenlegi törvénytelenségek megszüntetésére, a filmgyártás azon problémáinak orvoslására, amelyek kifejezetten az MMK diszfunkcionális működése miatt keletkeztek.

Az elnökség a közgyűléstől két hetet kapott az ajánlatok kidolgozására. Az állásfoglalást a közgyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el.