Eleonóra
-1 °C
2 °C

Smith ügynök a Vendettában

2005.05.09. 12:03

V for Vendetta
V for Vendetta, a képregény

A Hollywood Reporter híre szerint Andy és Larry Wachowski új filmjének föszereplője, a brit James Purefoy távozott a stábból - helyette az ausztrál Hugo Weaving, a Mátrix könyörtelen Smith ügynöke kapta meg a feladatot. A sajtót egyelőre nem tájékoztatták a föszereplőcsere okáról.

A futurisztikus thriller, a Vendetta jelenleg is forog Berlinben. Weaving mellett a főbb szerepeket Natalie Portman, Stephen Rea, és Stephen Fry játssza. A film Alan Moore azonos című képregényén alapul. A történet egy olyan párhuzamos valóságban játszódik, ahol Németország nyerte a második világháborút, Nagy-Britannia pedig fasiszta állam lett. A rendszerrel egyedül egy titokzatos, V nevű gerillaharcos száll szembe, őt játssza majd Weaving. V kimenekít egy fiatal nőt, Evey-t (Portman) az államrendőrség karmai közül, hogy aztán egyesült erővel folytassák az elkeseredett harcot.

A rendező az elsőfilmes James McTeigue, a gyártó a Warner Bros. A tervek szerint a Mátrix alkotóinak új filmjét november elején mutatják be az Egyesült Államokban.