Benedek
-5 °C
5 °C

Irak elől a horrorba menekülnek az amerikaiak

2005.05.09. 12:14
Idén nyáron nem kevesebb, mint 12 horrorfilmet mutatnak be Amerikában, ami kereken a duplája a tavaly nyári felhozatalnak. A stúdiókat a tavalyi nagy horror-boom késztette arra, hogy most ekkora vehemenciával hozzák a frászt a nézőkre: a műfaj darabjai sorra meglepően szép bevételt hoztak a mozikban.

Kate Hudson a The Skeleton Key-ben
Kate Hudson
a The Skeleton Key-ben

A UIP-Duna híre szerint a jelenségre a pszichológusok is felfigyeltek, és egyértelműen az amerikaiak hatalmas frusztrációjának tulajdonítják, hogy teljesen önként filmes borzalmakra váltanak jegyet. A kutatók úgy vélik, az iraki helyzet megoldatlansága, az emberveszteségekről folyamatosan érkező jelentések késztetik arra az amerikaiakat, hogy a valóság feldolgozhatatlan rémségei elől a mesterségesen gerjesztett rettegés világába meneküljenek.

A tucatnyi nyári horrorfilm választéka igen széles. A skála egyik szélén a Doom című klasszikus lövöldözős játék felturbózott mozi változata áll, míg a The Skeleton Key a horror gyökeréig nyúl vissza: egy fiatal szociális munkás (az Oscar-díjra jelölt Kate Hudson) egy boszorkányszekta hálójába kerül.

A Doom hazai bemutatója valamikor 2005 telére várható, a The Skeleton Key augusztustól megy a magyar mozikban.