Bernadett
0 °C
4 °C

Újra Európában az Új Eldorádó

Index
2005.05.12. 20:03
Kapcsolódók (1)
A romániai Verespatakra tervezett aranybányáról szóló filmet, az Új Eldorádót egyszerre több európai fesztiválra is meghívták. A 7. prágai ONE WORLD nemzetközi emberjogi dokumentumfilm fesztiválon, a Right to Tradition kategóriában versenyen kívül három alkalommal vetítették - adta hírül a Filmunió.

Kocsis Tibor, a film producer-rendező-operatőre Prágából egyenesen Olaszországba utazott a trentói filmfesztiválra, a Velencei Filmfesztivál után a legnagyobb hagyományokkal rendelkező olasz mustrára. A zsűri az olasz televízió, a RAI által felajánlott díjat az Új Eldorádónak ítélte. Olaszországban érte az alkotót a hír, hogy a trentóival egy időben megrendezett 11. besztercebányai nemzetközi Envirofilm környezetvédelmi filmfesztiválon a fesztivál fődíját, a Grand Prix-t kapta a filmje. A zólyomi várban megrendezett ünnepélyes záróünnepségen a fődíjat László Miklós szlovák környezetvédelmi miniszter és Persányi Miklós magyar környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át Kocsisnak.

Kocsis Tibor jelenleg az Új Eldorádó hamarosan megjelenő DVD kiadásán dolgozik, mely az iskolai tananyagot kiegészítő kisfilmeket és egy ismeretterjesztő filmet is tartalmaz a Tisza medencéjének szennyezőforrásairól.