'A Madagaszkár az idei szezon Shrekje'

2005.06.01. 15:20

Kedvező fogadtatásra talált a Madagaszkár című animációs film, amelynek bemutatóját most hétvégére, az egyik legnagyobb amerikai nemzeti ünnepre, a Memorial Day-re időzítették - jelentette a UIP-Duna.

"Nagyszerű szórakozás a kicsiknek, de a felnőttek még jobban mulathatnak rajta. Ez a film lesz az idei nyár Shrekje!" - összegezte véleményét az egyik legismertebb amerikai kritikus, Joel Siegel. Azonos véleményen van vele a Washington Post tekintélyes szakírója, Ann Hornaday: "a Madagaszkár az animációs családi mozik legszebb hagyományait folytatva a Shrek nyomdokain halad: úgy néz ki, mint ami a gyerekeknek készült, ám úgy hangzik, mintha a készítői a felnőttekre is gondoltak volna."

A négynapos ünnepi hétvége adatait még nem összesítették, de a filmet gyártó DreamWorks stúdió becslései szerint a Madagaszkár akár az elmúlt napok legnézettebb új filmje is lehet a tengerentúlon, több mint 60 millió dolláros bevétellel.

A film magyar szinkronnal kerül a hazai mozikba; olyan sztárok kölcsönzik hangjukat az állatszereplőknek, mint Liptai Claudia, Zámbori Soma, Molnár Levente és Seder Gábor.

A Madagaszkár hazai bemutatója június 9-én lesz.