Gusztáv
-4 °C
1 °C

Lángolt a viasz a Viasztestek forgatásán

2005.06.05. 06:54
Kapcsolódó cikkek (1)
A Viasztestek (House of Wax) idegborzoló, rémisztő film: alkotói eredetileg úgy gondolták, csak a nézők fognak ijedezni tőle, de az ausztráliai forgatás során kiderült, a készítőinek is van oka a félelemre. A horrorfilm legfontosabb helyszíne egy panoptikum, melyben élethű viaszbábok vannak kiállítva. A titokzatos épületből rögtön kettőt építettek fel a stúdióban: az egyiket a főképpen színészt igénylő jelenetekhez, a másikat két méter magasan a föld fölé lógatva, a trükkök számára.

Hamarosan nyilvánvalóvá vált, szükség is van a pótdíszletre: a történetben fontos szerepet játszó viaszolvasztó tűzvész felvételei során ugyanis porig égett a díszlet és vele az egész stúdió - jelentette az IC Press.

"Ijesztő volt, persze" - nyilatkozta a 24-ből és a Szüzet szüntess!-ből ismert Elisha Cuthbert, a film főszereplője, "de klassz is: végül is, senkinek nem esett baja, és olyat láttam, amit biztosan ritkán lehet látni. Legfeljebb csak az a gondolat szomorított el, hogy nem volna jó, ha ezzel kerülnék bele a mozitörténelembe: "az ő filmje készítésekor égett porrá egy stúdió". Jobb lenne, ha úgy emlékeznének rám, hogy a Viasztestek a legmenőbb, legrémisztőbb film ebben az évtizedben" - reménykedik a fiatal színésznő.

A Viasztestek hazai bemutatója július 28-án lesz.