Viola
-6 °C
0 °C

A Nyócker Annecy-ban

Index
2005.06.07. 14:24
Kapcsolódó cikkek (1)
Az animációs filmek június 6. és 11. között Annecy-ban zajló legjelentősebb európai fesztiváljára négy magyar filmet válogattak be a szervezők, köztük Gauder Áron Nyócker című egészestés filmjét - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

Az idei animációs seregszemlére 63 ország 1622 alkotással nevezett be, ezek közül 32 nemzet képviseletében 207 filmet hívott meg a válogató bizottság Annecy-ba. Ebből 134 versenyezhet a fesztivál öt kategóriájában, míg 34-et a panoráma szekcióban vetítenek.

Az egészestés filmek kategóriájában öt film indul a fődíjért: Gauder Áron Nyócker című alkotása mellett egy orosz, egy svéd, egy észt és egy dán film. A Nyóckert hétfőn este láthatta először a fesztivál közönsége.

A rövidfilmek versenyébe két magyar kisfilmet válogattak be. Ulrich Gábor Mielőtt című filmje a Kecskemétfilm műhelyében készült, és számos fesztiválra kapott meghívás, míg M. Tóth Géza Maestro című ötperces etűdjének Annecy-ban lesz a világpremierje. Pál Balázs és Kollár Klemencz László Csigamber című alkotását a televíziós sorozatokat felvonultató programban vetítik Annecy-ban.