Spielberg, a marslakók és a terroristák

2005.06.09. 00:29
Aki politikai párhuzamokat szeretne majd keresni Steven Spielberg legújabb szuperprodukciójával, a marslakók támadásáról szóló Világok harcával kapcsolatban, az elkésett: a rendező maga beszél erről legfrissebb interjújában - jelentette a DreamWorks stúdió a UIP-Duna hírében.

"A filmnek direkt politikai üzenete nincs, de kétségtelen, hogy a hangulat visszaad valamit a mai Amerikából, amely a szeptember 11-ei terrortámadás után már soha többé nem lehet a régi - magyarázza az Oscar-díjas rendező. "Ez a nyomasztó társadalmi atmoszféra, amelyet mindannyian olyan jól átérzünk, adott voltaképpen apropót a Világok harca elkészítéséhez, és ezért forgattam le most, nem pedig húsz évvel ezelőtt, amikor szintén lehetőségem lett volna rá. Azt akartam, hogy rendkívül sokkoló legyen ez a film."

"Nem vagyunk ahhoz hozzászokva, hogy amerikai polgárok tömegesen, rémülten menekülnek valami borzalom előtt, a kis motyójukat maguk előtt tolva egy bevásárlókocsiban. Ezt mutatom meg a Világok harcában, amely emiatt nem olyan űrinváziós film, amelyen vasárnapi matinén, vajas popcornt ropogtatva lehet kacarászni" - figyelmeztetett Spielberg.

A Világok harcának hazai bemutatója június 29-én lesz majd.