Romero és a durva zombik

2005.07.21. 15:26
Komoly kihívás elé állították két éve George A. Romerót, a zombifilmek élő klasszikusát. Elkészítették Holtak hajnala (Land of the Dead) című alapfilmjének modern változatát, amely a korszellemnek megfelelően jóval akciódúsabbra sikeredett, mint az eredeti.

George A. Romero
George A. Romero

A zombik például nem egyedül és alulkoordinált mozgással cserkészték be áldozataikat, mint hajdanán, hanem csapatosan és sprintereket megszégyenítő sebességgel rohantak le mindenkit, aki még élt. A UIP-Duna híre szerint az ősz mester azonban felvette a kesztyűt: leforgatta híres zombisorozatának negyedik darabját, amelyben rengeteg akciót kínál, ugyanakkor a tőle megszokott éles társadalomkritika sem szorul háttérbe.

A Holtak földjében a zombik már legyőzték az emberiséget. Az utolsó túlélők egy fallal körülvett városban barikádozták el magukat. A gazdagok luxus-felhőkarcolókban élnek, miközben az utcákon a szegények között dúl az erőszak. A falakon túl a zombik egyre gyülekeznek. A túlélők annyira el vannak foglalva az egymás közti viszályokkal, hogy későn veszik észre: odakint megkezdődött a zombik evolúciója...

A Holtak földjét augusztus 8-ától láthatják a magyar nézők.