Népszerű Burton csokigyára

2005.07.22. 11:45
Tim Burton rendező és Johnny Depp negyedszer forgatott együtt, és új, közös filmjüknek, a Charlie és a csokigyárnak (Charlie and the Chocolate Factory) köszönhetően számos új rekorddal lettek gazdagabbak. A bogaras csokigyárosról szóló különös hangulatú mesét a múlt héten mutatták be az Egyesült Államokban, és a film bemutatója hétvégéjén fantasztikus sikert aratott: több mint 56 millió dollár bevételt hozott - jelentette az IC Press.

Burton és Depp 15 évvel ezelőtt, az Ollókezű Edwarddal kezdték a közös munkát, azóta egyre nagyobb rajongótábort gyűjtöttek maguk köré. Eddigi legnagyobb sikerük Az Álmosvölgy legendája volt, de az is "csak" 30 milliót gyűjtött az első hétvégén.

Johnny Depp pályája legsikeresebb premierjét könyvelhette el a 150 milliós költségvetésű Charlie-val. Eddigi személyes rekordját A Karib-tenger kalózaival tartotta, de most arra vagy 10 millió dollárral vert rá. Az idén még csak két ennél sikeresebb premierre került sor Amerikában; és a mozitörténet csak 5 eredményesebb júliusi bemutatót jegyzett fel: a Mátrix - Újratöltve és a Harry Potter-filmek után a Charlie a legsikeresebb.

A Charlie és a csokigyár hazai bemutatója augusztus 18-án lesz.