Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A magyar holokauszt- és drogfilm is nyert a szerb fesztiválon

Index
2005.07.25. 10:30
Fliegauf Benedek Dealer című filmje a nemzetközi filmkritikusok zsűríjének díját, Koltai Lajos Sorstalanság című munkája a közönségdíjat nyerte el a szombaton véget ért 12. Palicsi Filmfesztiválon - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

#alt#
Muhi András a díjjal
Szombat este adták át a 12. Palicsi Filmfesztivál díjait. A Vajdaságban rendezett nemzetközi filmfesztiválon Fliegauf Benedek Dealer című filmjét a "Párhuzamok és ütközések" elnevezésű programban mutatták be, és a film elnyerte a nemzetközi filmkritikusok zsűrijének díját. Az ítészek között Jean Roy, Ninos Feneck Mikelides és Ziva Emersic-Mali filmkritikusok voltak.

A díjat Muhi András (Inforg Stúdió) a film producere vette át személyesen a palicsi Nyári Színpadon megrendezett díjátadó ünnepségen. "A legnehezebb megmérettetés mindig az, amikor filmkritikusok döntenek egy díj sorsáról, ezért különösen nagy öröm számunkra ez a díj - mondta Muhi András a díjátadón. - Remélem, hogy jövőre a következő filmünkkel is itt lehetünk Palicson".

A fesztivál versenyprogramjában meghívott filmek közül a közönség is szavazott Palicson, Koltai Lajos Sorstalanság című filmje nyerte le a közönség díját. A Sorstalanság nemrég a lengyelországi Lagówból hozta el a fődíjat.

A palicsi Filmfesztiválon idén összesen kilenc magyar filmet mutattak be a 2004-es filmekből.