Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Clooney politikai drámája nyitja a New York Filmfesztivált

2005.08.02. 15:54

A film plakátja
A film plakátja

A Hollywood Reporter híre szerint a színész második rendezésével, a Good Night. And, Good Luck című politikai drámával indul szeptember 22-én a New York Filmfesztivál.

A rangos mustrát negyvenharmadik alkalommal rendezik meg; színhelye idén is a manhattani kultúrközpont, a Lincoln Center lesz. Clooney fekete-fehér filmjét októberben kezdik Amerikában vetíteni, világpremierjét a Velencei Filmfesztiválon tartják. A Good Night. And, Good Luck az ötvenes években játszódik és egy tévériporter, Edward R. Murrow harcát mutatja be, amit az újságíró a kommunistaüldöző McCarthy szenátor ellen vívott.

Clooney színészbarátjával, Grant Heslovval írta a forgatókönyvet és szerepel is a filmben; Murrow segítőjét, Fred Friendly hírszerkesztőt játssza. Rajtuk kívül Robert Downey Jr., Patricia Clarkson, Frank Langella és Jeff Daniels is feltűnik aGood Night. And, Good Luck-ban.