Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Thriller monoklival

2005.08.03. 14:48

A film plakátja
A film plakátja

Kellemetlen baleset történt az Éjszakai járat című thriller forgatásán - jelentette a UIP-Duna. Az egyik akciójelenetben a főszereplő Rachel McAdams olyan szerencsétlenül futott át egy lengőajtón, hogy az visszalendült, és teljes erőből arcon csapta a színésznőt.

"Nagyon megijedtünk, mert akár az arccsontja is eltörhetett volna" - meséli Wes Craven rendező, aki a Sikoly-sorozat után szünetet tartott, és ezzel a filmjével tér vissza. "Aztán kiderült, hogy Rachel csak egy monoklit szerzett magának. Másnap már tréfálkozni is tudott rajta: azt mondta, egy éjszakai járathoz igazán illik egy stílusos monokli..."

Wes Craven a nagy sikerű horrorfilmek után mesterét, Alfred Hitchcockot idézi meg az Éjszakai járattal. A cselekmény helyszíne egy repülő száz utassal, akik közül kettő érdemes külön figyelemre: egy fiatal lány (McAdams), aki utál repülni, és egy hidegvérű bérgyilkos (Cillian Murphy), aki őt akarja felhasználni egy merénylet kivitelezésére...

Az Éjszakai járat hazai bemutatója 2005. szeptember 8-án lesz.