Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Már jegyezhető a filmtámogatási befektetési jegy

MTI
2005.08.04. 09:59
A Raiffeisen Filmtámogatási Alap (RFA) befektetési jegyei nyilvános forgalomba kerülnek. Az 1 forint névértékű, határozatlan futamidejű befektetésijegyek minimálisan jegyezhető mennyisége 100 millió forint.

Az augusztus 3.-5.-e között a befektetési jegyekből 3 milliárd forintnyit bocsátanak ki. A Raiffeisen bankcsoport szervezett és transzparens formát kínál ahhoz, hogy a készülő filmalkotások hozzájuthassanak a támogatásokhoz és a támogatók igénybe vehessék a támogatásuk után őket megillető adókedvezményt, közölte a hitelintézet.

A Magyarországon készülő filmalkotást támogató társaságok a támogatásként adott összeget költségként elszámolhatják, másrészt a támogatás mértékének megfelelő (maximum a fizetendő adó 70 százaléka) összeggel csökkenthetik társasági adóalapjukat.

A Raiffeisen Consulting az idén 25 filmgyártó társasággal kötött együttműködési megállapodást a produkciójukban készülő filmalkotások támogatására. E szerződéses háttér alapján megközelítőleg 600 millió forint összegű támogatás válik elérhetővé az idén készülő filmalkotásokhoz, ami a teljes magyarországi közvetlen költséggel kalkulálva 3 milliárd forintig teszi lehetővé filmalkotások Magyarországon történő gyártását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!