Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kenyerest és M. Tóthot a brazíliai filmfesztiválon díjazták

Index
2005.08.04. 11:33
Kenyeres Bálint Before Dawn című rövidfilmje a legjobb rendezés és a legjobb operatőr díját, M. Tóth Géza Maestro-ja a legjobb forgatókönyv díját nyerte el a brazíliai Belo Horizontéban, tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

A 7. Belo Horizontei Rövidfilm Fesztivál nemzetközi versenyprogramjába 32 rövidfilm kapott meghívást idén. A Before Dawn egyetlen 13 perces snitt, a Filmszemlén rendezői és operatőri díjjal jutalmazták, majd a Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be először a külföldi közönségnek, és Szent Péterváron a legjobb rövidfilm díját nyerte el.

M. Tóth Géza Maestro című ötperces animációs filmje az Annecy-i világpremier óta rangos olasz, amerikai és kanadai fesztiválokon volt látható. A Belo Horizontei fesztiválon jelentős volt a magyar részvétel, a meghívott alkotások között volt Kardos Sándor Résfilmje is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?