Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michael Bay megálmodta a Szigetet

2005.08.08. 10:52
Michael Bay rendező legújabb rendezése egy jövőben játszódó thriller. A sziget (The Island) egy jövőbeli társadalomban játszódik, melynek túlszabályozott keretei közül ketten (Ewan McGregor és Scarlett Johansson) megszöknek és egy másik világba kerülnek.

Michael Bay a forgatáson
Michael Bay a forgatáson

A különleges világ megteremtéséhez a Boeing gyár egy óriáshangárját bérelték ki a filmesek, és az öt focipályányi területen egyetlen hatalmas csupa beton földalatti lakórendszert építettek fel. A díszletépületben annyi folyosó, alagút, átjáró és lépcső volt, hogy a színészek még a forgatás vége felé is gyakran eltévedtek, amikor a jelenetük felé igyekeztek. Bay az IC Press hírében elárulta, honnan származik a díszlet terve.

"Sokáig töprengtem, hogyan kéne elrendezni A sziget itt játszódó jeleneteit, és nem találtam a megoldást. Valami nagyot és izgalmasat akartam, de sehogy se jutott eszembe az igazi" - mesélte a rendező, akinek minden filmje több mint 100 millió dollárt hozott. "Már éppen le akartam mondani az egészről, amikor egyik éjjel arra ébredtem, hogy ott van az egész készen a fejemben. Megálmodtam, de minden apró részletre kiterjedően - csak le kellett gyorsan rajzolnom, hogy másnap odaadhassam a díszlettervezőnek. Azután visszafeküdtem és nyugodtan aludtam reggelig."

A sziget hazai bemutatója szeptember 1-én lesz.