Vilhelmina
11 °C
28 °C

Jason Statham, a víz alatti szállító

2005.08.08. 11:31

Jason Statham
Jason Statham

A szállító 2. (The Transporter 2.) Luc Besson ígérete szerint mindenben kétszerese lesz az előző részben látottaknak. Ami mégsem változik: ismét Jason Statham játssza a hallgatag szupersofőrt. Statham nem színésznek készült, és kalandos előéletének sok hasznát veszik a rendezői. A szállítóban szinte mindegyik autós bravúrját kaszkadőr nélkül vették fel: egyedül akkor ült be a helyére szakember, amikor felrobbant a kocsi.

Az IC Press híre szerint most a forgatás biztonságára felügyelő szakember azt kérte, hogy legalább a víz alatti üldözésekben engedje meg Statham, hogy más csinálja végig helyette a veszélyes jelenetet: ezt a kérést azonban nem a színész, hanem a rendező is kinevette: a biztonsági ember azt ugyanis kihagyta a számításból, hogy Statham az angol olimpiai búvárválogatott tagja volt, és 1992-ben a világbajnokságra is kijutott.

"Nem hinném, hogy a rendezők tudnak tőlem olyasmit kérni, amit már ne csináltam volna valaha - jelentette ki a bevállalós színész. "A száguldást pedig egyenesen élvezem."

A szállító 2. hazai bemutatója szeptember 22-én lesz.