Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Levetítik Scorsese Dylan-filmjét

MTI
2005.08.08. 12:48
Szeptember 26-án mutatja be Martin Scorsese No Direction Home című, Bob Dylanről készült filmjét az amerikai PBS tévécsatorna, majd egy nappal később a brit BBC.

Dylan a filmben beszél ifjúkoráról, kapcsolatairól, a zenéről. A dokumentumfilm tartalmaz eddig soha nem látott felvételeket különböző fellépéseiről, barátokkal, többek között Allen Ginsberggel, Joan Baezzel folytatott beszélgetésekből.

Látható lesz Scorsese filmjében az az emlékezetes jelenet is, amikor az 1965-ös manchesteri koncertjén Dylant egy rajongója inzultálta. Dylan éppen a Ballad of a Thin Man című dalt énekelte, amikor egy fiatalember Judásnak titulálta, mert felháborodott azon, hogy az énekes "elárulta" a folkot. A zenészek ezután kezdték el játszani a Like A Rolling Stone című számot, amelynek szövegéből a rendező a film címét is vette.