Szilvia
5 °C
16 °C

Peter Jackson a régi King Kongot dokumentálja

Index
2005.08.10. 12:43
A Gyűrűk ura rendezője amellett, hogy újraálmodta a King Kongot, még dokumentumfilmet is forgatott az eredeti, 1933-as klasszikusról. A kétórás, hét részből álló produkció azon a kétlemezes DVD-n lesz található, amely november végén jelenik meg - adta hírül a UIP-Duna.

Jackson, aki nem tagadja, hogy a régi King Kong-film megszállottja, nem csupán a halhatatlan klasszikus elkészítésének történetét meséli el aprólékos műgonddal, hanem titkokra is fényt derít. Utánajárt például, milyen volt a híres "pókos jelenet", amelyet annak idején közvetlenül a premier előtt vágtak ki a filmből, mert túl ijesztőnek találták.

Az új-zélandi rendező egyébként eddigi pályafutása főművének tartja az általa készített King Kongot. Azért is fűzi különleges szerelem a nagy nőtt majomhoz, mert kisfiúként az 1933-as mozi láttán határozta el, hogy filmrendező lesz.

Az új King Kongot decemberben mutatják be a magyar mozik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?